Kaip tinkamai tvarkyti panaudotą aliejų?

20 metų padedame Lietuvos įmonėms išspręsti panaudoto aliejaus problemą

Panaudotas aliejus yra dažna buitinė atlieka, tačiau dauguma žmonių nežino, kaip tinkamai jį tvarkyti. Netinkamas aliejaus utilizavimas gali turėti neigiamų pasekmių tiek vamzdynams, tiek aplinkai. Tuo tarpu tinkamai surinktas ir perdirbtas aliejus gali būti panaudotas ekologiškai naudingu būdu, pavyzdžiui, biokuro gamybai. Šiame straipsnyje aptarsime, kokią žalą sukelia aliejaus išpylimas į kanalizaciją, kaip tinkamai jį kaupti ir supirkimo galimybes, kurias siūlo BIONOVA LT.

Panaudoto aliejaus žala vamzdynui ir gamtai

Supiltas į kanalizaciją panaudotas aliejus gali sukelti daugybę problemų. Pirma, jis prilimpa prie vamzdžių sienelių ir sulaiko kitus teršalus, o tai gali užkimšti kanalizacijos sistemą. Užsikimšimai dažnai reikalauja brangių remonto darbų, o jei problema nesprendžiama, gali kilti rimtų nepatogumų. Be to, aliejus, patekęs į vandens telkinius, teršia gamtą. Jis formuoja plėvelę vandens paviršiuje, kuri trukdo deguoniui patekti į vandenį, pakenkdama vandens gyvūnijai ir augmenijai. Toks teršimas gali pažeisti visą ekosistemą, todėl labai svarbu vengti aliejaus pilimo į kanalizaciją.

Aliejaus supirkimas
uzsikimse vamzdziai

Kaip taisyklingai ir saugiai rinkti panaudotą aliejų?

Norint išvengti neigiamų pasekmių, panaudotas aliejus turi būti tinkamai kaupiamas. Pirmiausia, leiskite aliejui atvėsti, tada supilkite jį į švarų ir sandarų indą, tokį kaip plastikinis butelis ar stiklainis. Svarbu saugoti aliejų nuo tiesioginės šviesos ir laikyti jį vėsioje vietoje, kad būtų išvengta kvapų ir galimos taršos. Surinkus aliejaus 5 litrus ar daugiau, jį galima priduoti tolimesniam apdorojimui, kur jis bus perdirbtas ir panaudotas įvairiose pramonės šakose, tokiose kaip biokuro gamyba. Šis procesas ne tik apsaugo gamtą, bet ir prisideda prie tvarios energijos gamybos.

panaudotas aliejus

Panaudoto aliejaus supirkimas – naujiena iš Bionova LT

BIONOVA LT siūlo unikalią paslaugą – panaudoto aliejaus supirkimą. Tai reiškia, kad nebūtina rūpintis, kaip atsikratyti sukauptu aliejumi – mes jį surinksime tiesiogiai iš jūsų namų ar įmonės. Be to, už surinktą aliejų sumokėsime, todėl ne tik padėsite gamtai, bet ir gausite finansinę naudą. Panaudotas aliejus bus perdirbtas. Tai puiki galimybė ne tik sumažinti atliekų kiekį, bet ir prisidėti prie švaresnės energijos gamybos.

Priduokite panaudotą aliejų tolimesniam apdorojimui BIONOVA LT. Aliejų paimsime tiesiai iš Jūsų namų ar įmonės. Be to, sumokėsime Jums už naudotą aliejų. Taigi, ir gamta tausojama, ir Jūs uždirbate. Dirbame visoje Lietuvoje. Užpildykite formą www.bionova.lt arba skambinkite +370 656 88598.

Turite panaudoto Aliejaus?

Nuolatos superkame įvairiais kiekiais naudotą aliejų už geriausią rinkoje kainą. Užpildykite formą ir susisieksime su konkrečiu pasiūlymu

Turite panaudoto Aliejaus?

Nuolatos superkame įvairiais kiekiais naudotą aliejų už geriausią rinkoje kainą. Užpildykite formą ir susisieksime su konkrečiu pasiūlymu